Vores udflugter fra Puerto Plata

Saona med Fly

Selv om Atlanten byder på gode bademuligheder, så kan det være en oplevelse også at bade i det Karibiske hav. Se for dig: lange hvide sandstrande, palmer og konkylier i strandkanten! Vi flyver med små lokale fly ned til sydkysten tidligt om morgenen fra Puerto Platas lufthavn. Ca en time senere lander vi i La Romanas lufthavn og rejser i bus til en lille fiskerby Bayahibe, hvor en båd venter på at tage os til paradisøen Saona. På vej til Saona passerer vi et naturreservat, og er vi heldige, kan vi se leguanerne ligge og  nyde den varme sol, eller måske en pelikan, som flyver forbi. Bådturen tager ca 30 minuter. På Saona kan du spille volleyball, gå langs den perlehvide strand, bade i det caribiske hav, forsøge at åbne kokosnødder, finde konkylier eller bare ligge under en palme og nyde, at du for en stund er i paradis! Når vi sejler tilbage, stopper vi et sted, hvor du kan tage dig en svalende dukkert i det krystalklare vand. Under dage besøger vi byen Altos de Chavon. Det er en lille kunstnerby, som er bygget i spansk og græsk stil. Her arrangeres koncerter og udstillinger og kun kunstnere og musikere, som har nået toppen er inviteret. En af de mest kendte artister som har afholdt koncert i Altos de Chavon, er Julio Iglesias. Dette er en udflugt, som vi varmt anbefaler. Tag med: badetøj, solcreme, solhat, pesos. Inkluderet: morgenmad, frokost, drikkevarer hele dagen.


Samaná - Cayo Levantado (Bounty Island)

Forestil dig at du sidder midt i en Bountyreklame omgivet af palmer og kokosnødder. Dette er billedet af ”Bacardi-øen” Cayo Levantado, som ligger udenfor samana halvøen. Under busturen, som tager ca.4 timer, kan du beskue nordkystens smukke natur. Vel fremme bytter vi bussen ud mod en båd, som tager os til den lille ø, der du kan ligge i det gyldne sand på stranden og bare nyde af det turkisfarvede vand som omgiver øen. Her er en del souvenirsælgere, som der findes på de fleste strande. Frokosten kan skylles ned med en Piña Colada eller en Coco Loco, som man selv kan forstærke med rom eller bare drikke frisk direkte fra ananasen eller kokosnødden. Dette er en heldagsudflugt for alle sol- og badenydere. Tag med: badetøj, solcreme, snorkeludstyr, pesos. Inkluderet: morgenmad, frokost    

Den Lille Republik

Oplev en helt anden side af øen ved et besøg i de Dominikanske Alper. En dag med fantastiske naturscener, grønne dale, små åer og herlige oplevelser. Dagen begynder med et besøg i en cigarfabrik ved Santiago, hvor du kan se, hvordan cigarerne fremstilles ved håndkraft, og får mulighed for at købe nogle af verdens bedste cigarer. Gennem landsbyer og op ad snoede veje kører vi til Jarabacoa, og på vejen derop nyder du af den smukke og frodige natur. Når vi kommer op til ranchen er det tid til at udforske bjergsområdet. På hesteryg rider vi en tur på stier og igennem floder, vi tager jeep og vandrer for at nå vandfaldet Jimenoa. Oppe på ranchen serveres en frokostbuffet og en drink i den herlige natur. På hjemrejsen stopper vi ved en keramikfabrik, hvor vi ser hvordan man laver flotte genstande ud af ler. Her findes der mulighed for at købe souvenirs med hjem. Tag med: pesos, gode sko. Inkluderet: frokost.

Santo Domingo City Tour

Hovedstaden Santo Domingo er den ældste by i Amerika (den Nye Verden). Byen er en blanding af verdensby og landsby. Her fornemmer man en by i udvikling, men som stadig har bevaret den gamle atmosfære. Byen blev grundlagt af admiral Bartolome Columbus i slutningen af 1400-tallet på floden Ozamas østlige bred og blev kendt som La Nueva Isabela. I 1502 flyttedes byen til flodens vestlige bred. Santo Domingo blev den havn, hvorfra de spanske conquistadorer sejlede ud for at erobre resten af Amerika. På en guidet tur i Santo Domingo vil du opleve megen historie og kultur i form af besøg på flere af byens seværdigheder. Vi promenerer i den koloniale del af Santo Domingo med besøg på Calle de las damas,amerikas ældste gade, Columbus’ søns hus samt den ældste katedral i den Nye Verden. I katedralen kræves det at skuldre og knæ er tildækket. For dig, som vil shoppe, bliver der tid til det på egen hånd på shoppinggaden El Conde, hvor du kan købe håndværk og souvenirs. Det bliver også tid for at spise frukost på egen hånd. Tag med: gode sko, pesos. Inkluderer: transport og guided tur i den koloniale del.

Catamaran Freestyle til Sosúa

Følg med os ud på Catamaranen Freestyle, hvor du kan slappe af, sole, bade og snorkle hele dagen lang. Med catamaranen fra Playa Dorada tager vi østpå og ud på bølgen blå langs med kysten . Når vi kommer frem til Sosua, svinger båden ind i en lille bugt. Det er her hele eventyret starter.. Her snorkler vi langs med koralrevet og beundre det smukke liv under havet. Forhåbentligvis ser vi en masse farverige fisk. Efter vi har snorklet er der tid til mad. På catemaranen serveres der masse med mad, som man selv kan bestemme fra en buffet. Baren er åben under hele turen.. Tag med: badetøj, håndklæder, solcreme og pesos Inkluderet: frokost, drikkevarer og snorklingsudstyr.

Get Wet River Rafting

Dette kan blive ét af dine bedste ferieminder. Floden Yague del Norte flyder gennem smuk natur og byder på en storslået oplevelse og eventyr. Udflugten går til Jarabacoa hvor vi skal riverrafte med Get Wet rafting Center. Vi begynder morgenen med morgenmad og instruktørerne som skal tage os igennem floden giver os en introduktion. Den første del af floden er en træningsdel, hvor du får kendskab til båden og floden og lærer at samarbejde med de andre i din båd Som tiden går og jo længere du kommer på floden, desto mere øger farten på båden og du bliver vådere og vådere samtidig som spændingen stiger. Halvvejs igennem floden holder vi en lille picknick. Inden vi når vores mål, har vi padlet igennem ”Mike Tyson”, ”toilettet” og andre spændende dele af floden. Gruppesamholdet på båden er fantastisk – vi har jo sammen klaret virvler, små vandfald, dybe kløfter og store klipper! Efter eventyret og mens adrenalinet stadigvæk pumper, er det tid for at tage hjelm, våddragt og redningsvest af og blive serveret en buffet. Samtaleemnet under frokosten er givet: man gennemgår dagens nye oplevelser med sine nye venner. Dette er en konditionskrævende udflugt for dig som elsker spænding. Det bliver en uforglemmelig oplevelse, som du måske kun får én gang i livet. Her er et vilkår: deltagere skal være 12 år. Tag med: badetøj, skiftetøj, pesos. Inkluderet: morgenmad, frokost.

Jeep Safari

Om du trives ude i naturen må du ikke gå glip af denne udflugt. Dagen byder på mange spændende og interessante oplevelser. Med en firehjulstrukket jeep bevæger vi os ud fra Puerto Plata til landsbyen på veje man ellers ikke skulle finde. Her borte fra alt trafik oplever du naturen på nært hold. I løbet af dagen laver vi mange stop oig ser blandt andet hvordan frugttræet, kaffe og kakao vokser. Dagens to højdepunkter er definitivt klatring i vandfald og hesteridning. Ved vandfaldet Damajagua forlader vi jeepen og går tyve minuters promenade igennem skoven. Her venter en rigtig udfordring for dem som vil. Der er ialt 28 vandfald at bestige, men vi nøjes med syv af dem. Med god hjælp fra vore lokale guider og med vor viljestyrke klatrer vi op i faldene. Vejen ned går betydeligt hurtigere. Det er som en rutschebane ned til udgangspunktet. De som ikke vil klatre hele vejen op, har mulighed for at stoppe og bade i det svalende klare vand. En ridetur igennem landskabet, hvor du selv bestemmer tempoet, bidrager til vores eventyr. Synes du ikke det er eventyr nok at ride på hest, kan du sætte dig på Bebos ryg, en 2000 kg tung okse. Efter ridningen smager det godt med frokost ude i naturen. En udflugt for naturelskere med eventyrslyst. Tag med: badetøj, solcreme, pesos. Inkluderet: frokost, drikkevarer hele dagen.

Cayo Paraiso

Søger du en lille paradisø med krystalklart vand??? Så følg med os til Cayo Paraiso et helt nyt udflugtsmål! På busturen derop vil du se et smukt afvekslende landskab, som nordvestkysten byder på. Du vil opleve lige fra papaya-, banan-, sukkerrørplantager og store tobaksfelter i den frugtbare Cibaodal, til et stort tørt vegetationsområde med store kaktusser, som ligger ved Punta Rusia vores udgangspunkt. På stranden i Punta Russia nyder vi solen og for dem som er til lidt ”fart over feltet”, kan man prøve bananbåden! Det er også her der serveres en rigtig velsmagende dominikansk buffet. Med hjælp af ”speedbåde” tager vi os ind i en af de største nationalparker nemlig Montechristiparken. Montechristi består af  flotte mangrover, laguner og et rigt fugleliv, og det er her de fleste havfugle holder til. Måske er du heldig, at du støder ind i en flok ”sovende” pelikaner eller at du ser en Manate ( søko ). For længe siden, siges det, at det var her den berejste Cristoffer Columbus gik i land. Mens vi sejler og nyder den smukke udsigt, vil dit øje automatisk opfange en lille ø, som ligger omgivet af det skønneste koralrev – nemlig Cayo Paraiso. Her nyder vi livet på stranden og hvis du ikke kan stå for fristelsen, kan du følge med ud på en snorkeltur og opleve den udersøiske verden, som omgiver øen. Tag med: badetøj og evt. en ekstra T-shirt, solcreme, solhat. Inkluderet: drikkevarer og sandwishes på øen, samt frokost.

Haiti

Når du nu er så tæt på, anbefaler vi varmt et besøg i nabolandet Haiti med dets anderledes historie og kultur. Vi garanterer dig et minde for livet.  
HAITI 1 DAG - Udflugten udføres med bus og tidligt om morgenen. Vi starter vores rejse mod Monte Cristi, og på vejen passerer vi mange enorme kaktus-, tobak-, ris- og aloa vera plantager. I Dajabon forlader vi den Dominikanske Republik og forbereder os på nye og anderledes indtryk. Allerede ved grænsen mærker du forskellene og for fornemmelsen af at være i Sydafrika. Det du oplever af landets historie og kultur vil give dig et stærkt indtryk. Ved et besøg hos en haitisk familie ser vi hvordan hverdagslivet ser ud for dem. Alt virker så fattigt for os, men fra naturen får familierne alt de behøver for at klare sig igennem dagen, da der stadigvæk råder harmoni mellem naturen og folket. Vi fortsætter videre til en lille by som har beholdt idyllen, borte fra de hektiske aktiviteter i storbyerne. Med en tur til markedet og et indblik i skolegangen får vi et billede af livsstilen. Efter en enkel frokost optræder byboerne for os og du bliver kendt med kulturelle danse og ritualer fra den afrikanske mytologi – voodoo. Tag med: pas, turist visum, ind- og udrejseskat 40 USD. Inkluderet: morgenmad, frokost, drikkevarer hele dagen (ikke alkohol).

HAITI 2 DAGE - På disse to dage besøger vi Cap Haitien, den gamle hovedstad og den næst største by i landet. I byen besøger vi de lokale marked. På udflugten besøger vi ”verdens ottende vidunder”, El Citadel fortet, som blev bygget efter ordrer fra Henri Christopher, slavernes konge, som beskyttelse mod Napoleon Bonapartes angreb. Denne bygning kostede 40.000 slaver livet. Andre interessante besøg på denne tur er Sans Soucis slottet og tøj- og souvenirmarkedet. På denne todages udflugt oplever du også den afrikanske mytologi med dens dans og ritualer - Voodoo show. Tag med: pas, turist visum, ind- og udrejseskat 40 USD, tøj for overnatning. Inkluderet: 2 x morgenmad, 2 x frokost, overnatning, en tur i jeep og til hest samt Voodoo show.